Joulukalenteri 10: Seimistressi

arkitehdin joulukalenteri, BlogiNo Comments

Olet täällä:, BlogiJoulukalenteri 10: Seimistressi

No ei ihan stressi sentään, mutta seimityömaa ei ole vielä edes vaiheessa. Tänä vuonna pitäisi olla Sulttaanin vuoro suunnitella ja toteuttaa virallinen seimi kunniapaikalle takanreunalle, mutta ehkä lapset haluaisivat tehdä huoneeseensa oman projektin, ajattelin, ja ostin valmista maa- ja taivaspaperia. Joulukalenterin yllätyksiksi hankin muutamia lampaita, ja muusta seimeen tarvittavasta miehityksestä teen inventaarion: lastenhuoneen lattialla olen nähnyt lojumassa ainakin aasin ja Jeesuslapsen.

Kun jaksaisi ja viitsisi, niin tuppulalaisessa kirjakaupassa selailemassani Oren Ronyn kirjoittamassa oppaassa Costruisci il tuo presepe näytetään vaihe vaiheelta kahdentoista eri seimihenkilön rakentaminen muovailuvahasta, tai miksei muustakin massasta. Lapset varmaan viitsisivätkin. Kirja on oikeasti hyvin tehty, enkä usko että muutaman esitysteknisen kikan oppiminen tuhoaa lapsen luovuutta, sillä kerran opittua lampaansorkkaa ja kamelinvarvasta voi soveltaa muuhunkin. Minua huolestuttaa lähinnä se, mistä ihmeestä saan yhtä hienoa muovailuvahaa kuin mitä kirjassa on käytetty. Muovailuvahan suhteen Tuppula on vihoviimeinen takapajula, sillä monien vuosien ajan  siivoushullujen kotirouvien luvatussa kaupungissa on myyty vain tahraamatonta Didò– massaa, joka kuivaessaan murenee eikä palaa enää käyttökelpoiseksi. Ihan oikeaa muovailuvahaa olen löytänyt vain Lidl’istä, sitä on milloin on, ja tällä hetkellä talosta löytyy vain harmaanvihreä klöntti, joka syntyy siitä kun kaikki värit sekoitetaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top