Joulukalenteri 11: Kuusi

arkitehdin joulukalenteri, Blogi, Hipstamatic, jouluNo Comments

Olet täällä:, Blogi, Hipstamatic, jouluJoulukalenteri 11: Kuusi

Sunnuntain hengähdystaukoa hyväksi käyttäen on joulukuusi pistetty pystyyn ja koristeltu.

Perheemme on perinyt anoppivainaan muovikuusen, jonka käyttämistä pidän ekotekona: kuusen elämänkaari ei muutu ekologisemmaksi sillä että kärräisimme sen kaatopaikalle. Kuusi muodostuu latvasta sekä kahdesta varsipalasta, joihin kiinnitetään tulkinnanvaraiseksi haalistuneen värikoodin mukaisessa järjestyksessä oksat.

Pieni paniikki syntyi siitä ettemme ensi yrittämällä löytäneet kuusen jalkaa, ja tarkemman laskeskelun jälkeen myös osa oksista uupui. Joulupuun alkuperäinen pahvilaatikko on tilaaviepänä ja hankalasti käsiteltävänä hävitetty; joinakin vuosina kuusi on säilötty lakanaan käärittynä, mutta sen palauttamiseen loppiaisena anoppilan välikertaan tarvittiin farmarivolvo ja kaksi miestä kantamaan, ja koko homma näytti ulkopuolisen silmissä ruumiin kätkemiseltä. Sittemmin olemme jakaneet kuusen kahteen käyttölaatikkoon, ja näiden lisäksi kolmanteen joka sisältää kaksi alinta oksariviä. Olemme luopuneet niistä suosiolla, sillä muuten sohva ei enää mahtuisi olohuoneeseemme. Anoppivainaa oli suurien eleiden ihminen.

Lapsista oli tänä vuonna jo apua kuusen kokoamisessa, eikä kukaan suoranaisesti polttanut päreitään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top