Joulukalenteri 12: Pukinkonttiin

arkitehdin joulukalenteri, Blogi, lapset, sukupuoli5 Comments

Olet täällä:, Blogi, lapset, sukupuoliJoulukalenteri 12: Pukinkonttiin

Pyydän Bratzeilta anteeksi huoritteluani, mutta jos ollaan huolissaan tytöille suunnatusta koko lifestyle-paketista, vaatteista, tv-ohjelmista, mainoksista, leluista, leikeistä, saduista, todellisuudesta, kavereista ja idoleista, niin kyllä nuo rumat isopäät minua ärsyttävät. Parjatulla Barbiella on sentään elämä, vaikka ammatit taitavat olla pääosin klassisia tyttöjen unelma-ammatteja rouva-lentoemäntä-diiva-eläinlääkäri -akselilla, enkä minä sitä fuksiaa SUViakaan ihan välttämättä haluaisi. Ei olla onneksi pyydettykään.

Joulupukilta on toivottu Xena-nukkea, mutta koska sarja on tuotettu niin kauan aikaa sitten, ovat kaikki soturiprinsessat jossain vintage-lelukeräilijöiden divarissa. Xenakin on sexy, mutta itsenäisenä naispuolisena toimintasankarina (ja oikeana naisena) saa sen minulta anteeksi. En ole vielä aivan selvillä siitä mikä Bratzeissa minua niin ärsyttää, ehkä lapsenomainen suuripäisyys ja -silmäisyys sekä (Barbieen verrattua) pienet bosat yhdistettynä minihameisiin? Kuvittelen niiden leikissä puhuvan pissisnuotilla ja koulukiusaavan toisiaan siinä samalla kun meikkaavat ja tupakoivat vessassa.

Kun pinkkiä on saatu tarpeeksi, niin jossain vaiheessa siitä kasvaa ulos, tai niin ainakin meillä on käynyt. Nyt Italiatar on huokaillut ihastuneesti nähdessään Monster High -nukkeja, se hänelle suotakoon koska hän itsekin muistuttaa hetkittäin Wednesday Addamsia. Seuraavaksi kai lähtevät kiertoon mummolaan säilötyt niittivyöt ja mustat goottipitsit.

5 thoughts to “Joulukalenteri 12: Pukinkonttiin”

 1. Monster High nuket sai Auroran (22vee) huokaisemaan et miks ei noita ollu kun hän oli oikean ikäinen? =)

  Minerva, joka ei ole yhtään kiinnostunut omista vaatteistaan on jo parin vuoden ajan käyttänyt Barbeja mallinukkeina itse suunnittelemille ja ommelluille vaatteille… KAIKKI tikut kelpaavat! =)

  1. Mitä, eikö 22vee voi enää (tai taas) leikkiä nukeilla? Italiatar oli jo pienenä tosi innoissaan kun isot tytöt laittoivat hänelle MUSTAA kynsilakkaa, joten kai se kuuluu noita-akkojen heimoon…

  1. No eiks oo 🙂 Olen googlaillut huvikseni barbeja erilaisten keräilijöiden ja bloggareiden sivulta, sillä mimmillä on historiaa.

   Mulla oli Daisy, jolle tein esihistoriallisvaikutteisen nahkahameen ja muinais-tribaalikorut sähköjohdoista saadusta kuparista. Se styylasi valkoisen samuraipupun kanssa (?!). Ehkä jo hankitulla kokemuksella saisin aikaiseksi soturiprinsessakuteet jo olemassa oleville barbeille, joita meille on kärrätty sitä mukaa kun isommat tytöt ovat alkaneet nukkejen sijaan pyntätä itseään 😉

  2. Löysin lisää ammatteja: lastenlääkärin, astronautin, sotilaan, kilpa-autoilijan, kultamitaliuimarin. Ja tietysti kohua herättäneen burqa-barbien.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top