Joulukalenteri 16: Piazza Dalmazia

arkitehdin joulukalenteri, BlogiNo Comments

Olet täällä:, BlogiJoulukalenteri 16: Piazza Dalmazia

Viisikymppinen italialaismies ampui 13.12.2011 Firenzessä kaksi senegalilaista katukauppiasta, haavoitti kolmea muuta ja lopulta poliisin saartamana päätti itse päivänsä.

Miehen yhteydet äärioikeistolaiseen ryhmään ovat kuin mannaa taivaalta oikeastaan mille tahansa ryhmittymälle joka haluaa synninpäästön omalle rasismilleen. Mietin niitä jotka ampuvat päin, ja niitä jotka päättävät katsoa muualle kun caporale poimii maantien varressa odottavista työmiehistä riuskimmat sadonkorjuuseen. Joukossa on myös oikeinajattelevia ja AY-väkeä, rasistisen oikeiston lisäksi rasistista vasemmistoa.

Mietin piazzan baaripöydässä tänä aamuna vapisevin käsin olutlasia pidellyttä afrikkalaismiestä, joka on päätynyt alkoholisoitumaan kaukana kotoa. Ehkä hänellä ei elämä ole mennyt odotusten mukaan, ehkä ei Firenzen ampujallakaan. Interrogato, il morto non rispose.*

*Kuulusteltaessa kuollut ei vastannut kysymyksiin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top