Suvaitsevaiston fasismi ja darwinismi

Blogi, politiikkaNo Comments

Olet täällä:, politiikkaSuvaitsevaiston fasismi ja darwinismi

Kun kuulin että Suomessa meuhataan jälkihaloslaisena aikana kukoistavasta suvaitsevaiston fasismista ja darwinismista, ensimmäinen ajatukseni oli että kyseessä olisi jonkinlainen uuskielinen ilmaisu. Fasisimihan on ikävä ja suvaitsematon asia, ja erityisen ikävää on se kun suvaitsevaisto ei suvaitse fasismia. Eiku. Luotettavalta taholta luin että suvaitsevaiston maailmanlaajuiset etsinnät oltaisiin lopetettu tuloksettomina. En ole siitä lainkaan hämmästynyt. Kukkahatun konseptin nyt vielä tajuaa, mutta mitään suvaitsemattomat kukkahatut eivät ainakaan minun ymmärrykseni mukaan voi olla suvaitsevaiston synonyymi. Ehkä suvaitsevaisto koostuu puunhalaajista, mokuttajista ja vihervasemmistolaisista, mutta tuskin kettutytöistä, jotka eivät suvaitse puuhkaa tai edes häntää. Myös feministeillä on tiukkapipon maine.

Antifasistit voivat myös olla suvaitsematonta porukkaa, ja kun menee tarpeeksi kauas vasemmalle, on olemassa riski että pulpahtaa uudelleen esille oikealta puolelta. Fasismille voi tosiaan nykymaailmassa olla tilausta, sillä 1920-luvun fasistit vastustivat talousliberaalia politiikkaa, finanssikapitalismia, korkoja ja spekulointia. Alun perin fasismi ei ollut edes rasistinen liike, ja jos Duce ei olisi pyörtänyt puheitaan uuden liittolaisensa innostamana, olisi hän jäänyt historiaan ainoastaan totalitaristina, joita tuohon maailmanaikaan valtiomiesten joukossa oli kolmetoista tusinassa.

Darwinismin vastakohta lienee kreationismi, mutta luultavasti Suuri Valkoinen Jytky viittaa sanalla sosiaalidarvinismiin, joka suhtautuu erityisen suvaitsemattomasti yhteiskunnan vähäosaisiin kuten köyhiin, sairaisiin, työttömiin, vammautuneisiin ja vähävaraisiin (Wikipedia). Siis, suvaitsevaisto on suvaitsematonta, sota on rauhaa, vapaus on orjuutta, tietämättömyys on voimaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top