Monopolio di Stato

Blogi1 Comment

Olet täällä:Monopolio di Stato

Kun aikani olen kuunnellut dottor Montin reseptejä valtion kassan pelastamiseksi, sain loistavan idean: laajennetaan valtion monopolin tarjontaa! Ensin myydään uudet myyntilisenssit tupakkakaupan pitäjille, ja sitten rahastetaan kansan paheilla. Vai väittääkö joku, että tupakan ja alkoholin myynti on moraalista? Tai loton ja veikkauksen pyörittäminen?

Minä kannatan kannabiksen laillistamista. Laillistaminen veisi melkoisen tuloerän järjestäytyneeltä rikollisuudelta. Vaikka kuinka ideaalisella tasolla toivoisin ihmisten löytävän elämäänsä mielekkäämpää sisältöä kuin päänsä sekoittamisen, uskon silti että niiden jotka eivät viihdy omassa seurassaan selvin päin olisi parempi ostaa laadunvalvonnan läpäissyt THC-stabiloitu ruohonsa valtionmonopolista kuin hörhöiltä jotka myyvät myös trippejä, nappeja, pameja, mömmöä, piriä ja taivas tietää mitä. Saatan jopa kuvitella että perhelääkäri suosittelisi joillekin potilaistaan ryyppäämisen ainakin osittaista korvaamista pilven pöllyttelyllä, jotta rasitus jakautuisi tasaisemmin maksan ja keuhkojen välille. Tai että laajennettu valtionmonopoli loisi uusia työpaikkoja maatalouteen, sillä kuulopuheiden mukaan esimerkiksi Salentossa kasvaa ensiluokkaista ruohoa, joka hyvinkin pärjäisi kilpailussa albanialaiselle tuontitavaralle.

Jos jokin asia on laitonta, mutta siitä huolimatta yleistä, hyväksyttyä ja haitaksi lähinnä lainrikkojalle itselleen, saattaa toistuva lain rikkominen heikentää lain kunnioitusta yleisellä tasolla. Myös lastenkasvatuksessa pätee tämä sääntö: jos koko ajan hokee että ei, ei, älä-älä-älä-älä-lällällällälä, kokee sana inflaation. Kannattaa rajoittaa kieltäminen sellaisiin asioihin joissa hengenmenon riski on konkreettinen ja välitön. Lapsia joutuu sentään suojelemaan omalta tai vanhempiensa typeryydeltä, mutta aikuisten kieltämisessä olisin varovainen, silläkin uhalla että kypärättä ajon, riskiseksin, ylipainon, suolan, rasvan, sokerin, alkoholin ja muiden päihteiden seuraukset saattavat langeta myös terveysfasistien terveellistä elämää elävien maksettavaksi.

*Italiassa valtion monopolin piiriin on kuulunut suolan, tupakan ja kiniinin tuottaminen, maahantuonti ja jälleenmyynti. Nykyään suolaa saa tupakkakauppojen lisäksi myös muista kaupoista.

One thought to “Monopolio di Stato”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top