Wahlgren

Blogi, lapset, äitiysNo Comments

Olet täällä:, lapset, äitiysWahlgren

Minun ollessani tuore äiti Anna Wahlgrenin Lapsikirja oli jo ehtinyt 14. suomenkieliseen painokseensa. Nyt aikansa lastenkasvatusguruksi nostetun ruotsalaiskirjailijan maine kasvattajana on mennyttä tyttärensä Felicia Feldtin kertoessa lapsuutensa traumoihin juurensa juontavista ihmissuhdeongelmista, masennuksesta ja terapioistaan omaelämäkerrallisessa paljastuskirjassa Felicia försvann.

Anna Wahlgren on itse kertonut kirjassaan olevansa rikkinäinen ja ristiriitainen ihminen, tosin lähes kaksisataa sivua laajasti siteerattuja nukutusohjeita edempänä. Siksi asia saattaa tulla monille lukijoille yllätyksenä.

Päätän olla julistautumatta kasvatusguruksi, sillä en halua lukea mistään bestselleristä kuolemattomia lausahduksiani maalaamattomien puulelujen polttamisesta takassa ratkaisuna kotityön tämänhetkiseen jakautumiseen perheenjäsenten kesken. Olen juuri parahiksi lukemassa Tiikerimutsia, josta lisää tuonnempana.

Tuskin Wahlgren on itse itseään guruksi nostanut; hänen sanomallaan on ollut kysyntää. Äitejä ei saa syyllistää. Ei tarvitse olla onnellinen, sopusointuinen ja tyytyväinen elämäänsä antaakseen lapsilleen edellytykset kasvaa sopusointuisiksi ihmisiksi. Me kaikki haluamme uskoa siihen, yksin Pohjoismaissa yli puolen miljoonan kappaleen, Suomessa 30 000 niteen ja neljäntoista painoksen verran.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top