Quattrocchi

Blogi, Oma napa2 Comments

Olet täällä:, Oma napaQuattrocchi

Quattrocchi, neljä silmää, on paitsi sukunimi, myös sympaattinen italialainen haukkumasana rillipäille, joita perheessämme on kolme (3) kappaletta.

Italiattarelle piti keväisen näkötarkastuksen perusteella vaihtaa linssit kesän jälkeen, mutta sain itseäni niskasta kiinni vasta kun Huhtipoika oli naamioitumisleikin huumassa laittanut lasinsa lastenhuoneen lattialle ja villiintynyt tyttölauma oli juossut niiden yli.

Sulttaanin rillit olivat pikaliimalla kasassa jo vuodesta yksi ja kaksi, sen jälkeen kun Huhtipoikaa oltiin kielletty kiipeilemässä pääteraiteen päätystopparissa Terminin rautatieasemalla, ja tämä kiellosta tulistuneena oli huitaissut ilonpilaajaa avokämmenellä niin että lasit olivat lentäneet kaaressa asemalaiturille.

(Ohje: Käytöksen kultainen kirja edellyttäisi että rillipäätä kehotetaan ottamaan lasinsa pois ennen kuin häntä lyödään)

Epäilen tarvitsevani lukulasit, mutta kahdet kehykset ja yhdet erikoishiotut linssit maksettuani päätän lykätä ajanvarausta silmälääkäriin vielä joksikin aikaa. Langan saa neulansilmään myös hyvällä onnella. Sulttaanin laseja odotellessa ehdin sovittaa aika monia kehyksiä, joista puoliso toteaa näytät ihan suomalaiselta arkkitehdilta. Sitä ei olla tarkoitettu kohteliaisuudeksi.

2 thoughts to “Quattrocchi”

  1. Mitä maksaa silmälääkärin visiitti Italiassa? Meillä on useimmiten hankittu lasit Italiasta kun ovat halvempia ja valikoima on laajempi ja ennen kaikkea toimitus on nopea. Ei niin ehdi unohtaa minkälaiset lasit oli tilattu ja mahdollisesti pettyä kun ne lopulta näyttävät erilaisilta kuin kuvitteli/muisteli. Lomamatkojen intensiteetistä johtuen olen reseptit hankkinut Suomesta.

    1. Meillä silmälääkäri velottaa 60€ kuitilla. Aika monella lääkärillä on eri hinnat kuitille ja pimeälle, kuten arvata voit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top