Olet täällä:, Oma napa, politiikkaDropout

Vaikken pidäkään Haaviston koulutusta tai koulutuksen puuttumista minkäänlaisena kynnyskysymyksenä äänestämisessä, ymmärrän hyvin niitä joita asia sieppaa. Kun olis edes putkimiehen paperit, huokaisi jo ykköskierroksella eräs ammattitaitoa arvostava henkilö molemmista jotenmiten äänestettäväksi kelpaavista kandidaateista. Maailma on kyllästymiseen asti täynnä billgateseja, stevejobseja, markzuckerbergeja sunmuita Harvard-dropout-thinks-out-of-the-box -vihaisia nuoria miehiä. Ja arvatenkin niitä kympin tyttöjä, jotka siivoavat jäljet, jonka jälkeen menevät kotiinsa ja siivoavat lisää.

Korkeakoulututkinto on toki joillakin aloilla vielä arvossaan, niinkuin näkyi Suomen mediaa puhuttaneessa viimesyksyisessä valelääkärijupakassa. Objektiivisesti ajatellen monta vuotta valelääkärinä toiminut voi olla paitsi työelämässä pätevöitynyt, myös lähtökohtaisesti parempi kuuntelija ja ihmistuntija kuin joku tuurilla knoppikysymykset opiskellut lääkiksen juuri ja juuri läpipäässyt kloppi. Miksei siis näinkin.

En minä siti Niinistöä äänestä. Tiedä häntä äänestänkö ketään. Mietin miksei minusta ole tullut kulttuuriministeriä, niin kuin siitä pipopäästä. En olisi edes suututtanut piraattipuoluetta kannattamalla niitä typeriä hyvitysmaksuja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top