Rekkalakko

Blogi, Italia1 Comment

Olet täällä:, ItaliaRekkalakko

Mario Montin luotsaaman virkamieshallituksen leikkaukset ja liberalisoinnit eivät ole kaikkien mieleen, sillä joko ne eivät pure, tai purevat liikaa, tai purevat väärää kategoriaa. Polttoaineiden korkeasta hinnasta ja tiemaksuista mieltään osoittavat rekkakuskit ovat tukkineet tiet etelästä pohjoiseen, ja koska ylivoimaisen suuri osa Italian tavarakuljetuksista tapahtuu maanteitse, on työsulku aiheuttanut vaikeuksia sekä kaupalle että teollisuudelle. Paikoin tilanne on karannut lapasesta, rikkurien renkaita on puhkottu ja yksi lakkovahti on kuollut yliajossa.

Tuppulan huoltoasemilta on muutaman päivän kestäneiden pitkien jonojen jälkeen loppunut menovesi, ja jos työsulusta pitää jotakin myönteistä keksiä, on samaan suuntaan autoilevien kesken syntynyt spontaaneja kimppakyytirinkejä. Suurten markettien hyllyt ovat tyhjillään, ja kuulopuheiden mukaan kodinkemikaalikaupassa on hamstrattu ostoskärrykaupalla pyykin huuhteluainetta. Pidän sitä hieman omituisena prioriteettina, mutta tottahan rapea pyykki voi olla herkkähipiäiselle konkreettinen uhka.

Lähikaupan valikoima oli vielä tänään hyvä, eikä maitokaan näytä tulevan Gioia del Collea kauempaa. Jos maitokuskilla riittää löpö eikä renkaita olla puhkottu, voi kuljetukset hoitaa pikkuteitä. Muussa tapauksessa juodaan viiniä, jota Tuppulan neljällä valmistajalla on pullotettuna, terässiiloissa ja tammitynnyreissä enemmän kuin mitä saadaan kulumaan ennen seuraavaa sadonkorjuuta. Eihän se pääse täältä mihinkään.

Mutta kovin on haavoittuvaista tämä moderni elämänmeno.

*Päivän viherpesu: tölkkiviini on ekompaa kuin pulloviini, koska rekkaan mahtuu 30.000 Tetra Pakia 21.000 traditionaalisen pakkauksen sijaan.

One thought to “Rekkalakko”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top