The End of Suburbia

arkkitehtuuri, auto, Blogi, urbanistiikka2 Comments

Olet täällä:, auto, Blogi, urbanistiikkaThe End of Suburbia

Ei saisi olla vahingoniloinen toisten vastoinkäymisistä, enkä minä olekaan, korkeintaan tyytyväinen omista valinnoistani. Niille perheille joilla työpaikka on kaukana, kauppa on kaukana, samoin lasten koulut (koska joka tapauksessa liikutaan autolla), ja jotka ovat pistäneet koko omaisuutensa esikaupunkihuvilaan (tuppulalainen unelma) on kuukauden tilinpäätös tullut polttoaineen hinnannousun myötä vaikeaksi, ehkä jopa mahdottomaksi. Ja bensan loppuminen huoltoasemilta on pienoinen katastrofi.

Pohjois-Amerikassa syntyneen epäkaupungin haavoittuvuudesta kertoo vuonna 2004 tehty kanadalainen dokumenttielokuva The End of Suburbia, joka on nähtävissä myös YouTubessa.

 

2 thoughts to “The End of Suburbia”

  1. Monia valintoja joutuu tekemään jo nuoruudesta saakke, että voi valita esim. näiden kolmen vaihtoehdon välilla: Suurkaupungin keskusta, suurkaupungin lähiöt tai pikkukaupunki, jossa kaikki on kävelymatkan päässä. Olen ollut alalla, jossa suurkaupunki oli ainoa vaihtoehto (Oslo, Lontoo, Brysseli jne.) ja onneksi palkkaa oli sen verran, ettei ihan kaukaisimpaan suburbiaan ilman julkisia kulkuneuvoja tarvinnut asettua asumaan. Ja nyt voi onnitella itseään valinnoistaan mutta kaikkein eniten tuurista sen suhteen, ettei ole tarvinnut olla hermojaraastavassa oravanpyörassä, josta joko lentää kiviseinään tai joutuu valitsemaan poispääsyn menettäen paljon muuta. Olisinhan pikkukaupungin kasvattina varmaan sellaisessakin viihtynyt, tehden virkistysmatkoja pääkaupunkiin teatteriin ja näyttelyihin, kuten jo teininä teinkin. Kiitos taas tuostakin postauksesta!

    1. Joo, sehän tuossa traagista onkin, ettei monella ole selkeää hätäpoistumistietä tilanteesta. Eikä ehkä meilläkään. Kasvimaan voisi laittaa, ettei pudotus kivikaudelle tule olemaan liian kova :O

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top