Ekotiskiaine

Blogi, maailmanparannus3 Comments

Olet täällä:, maailmanparannusEkotiskiaine

Viherpiiperryksestä innostuneita lukijoita ilahduttaakseni julkaisen sellaisenaan naamakirjatutun kääntämän kotitekoisen eko-konetiskiaineen reseptin, jonka olen testannut ja toimivaksi todennut. Ensimmäisen koneellisen jälkeen lisäsin vielä etikkaa huuhteluainesäiliöön, koska kovasta vedestä jäi kalkkitahroja mustiin Teema-astioihin. Ehkä aterimet eivät ole niin viimeisen päälle kiiltäviä kuin kaupan aineilla, mutta toisaalta useampaan otteeseen puoliksi sulanutta pesutablettia kuivuneesta lautasesta raaputtaneena olen miettinyt mitä myrkkyjä niissä on, ja huuhtoutuvatko ne astioista ihan oikeasti.

Eko-konepesuaineeseen tarvitaan:

  • 3 sitruunaa
  • 4 dl vettä
  • 200 g etikkaa (kirkasta)
  • 200 g (karkeaa) merisuolaa

Leikkaa sitruunat ohuiksi viipaleiksi, poista siemenet ja kova pää (mistä on roikkunut oksassa). Kaada vesi, merisuola ja sitruunaviipaleet kattilaan ja anna kiehua 15 min. Itse jätän keittämisen jälkeen seoksen jäähtymään kannen alla muutamaksi tunniksi. Kun seos on jäähtynyt, lisää etikka ja soseuta koko seos tehosekoittimella hyvin. Siivilöi lopuksi (voi käyttää harvempaakin siivilää) ja säilytä pesuainetta suljetussa pullossa/purkissa jääkaapissa.

Täytä astianpesukoneen pesuainelokero tällä eko-pesuaineella ja kirkasteeksi käytä kirkasta etikkaa.

 

3 thoughts to “Ekotiskiaine”

  1. Hyvä, kunlaitoit tännekin. Etsin sitä sieltä ryhmästä, mutta en enää löytänyt. Taidan kokeilla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top