Kangaskassi

Blogi, maailmanparannus3 Comments

Olet täällä:, maailmanparannusKangaskassi

Kuukausiliitteen Katumuoti-blogissa kirjoitetaan katu-uskottavista kangaskasseistaHalpiskassin valinta kertoo asenteista, arvoista ja samastumisesta tiettyyn ryhmään, sanoo Tuote- ja palvelumuotoilija Tommi Moilanen Aalto-yliopistosta. Halvan kassin käyttö ei tarkoita, etteikö voisi käyttää satoja euroja vaikka iPhoneen, eikä kangaskassin kantaja välttämättä vastusta brändejä ja merkkituotteita, vaikkei kallista merkkilaukkua ostakaan.

Osui ja upposi.

Tuskin silti maksaisin itseni kipeäksi tiedostavasta kassista joka julistaa ettei ole muovikassi. Näkeehän tuon kuka tahansa, jolla on silmät päässä.

Olen käyttänyt kankaista kauppakassia tai verkkokassia niin kauan kuin itse olen kaupassa käynyt, ja Muorilla on ostoskassi käytössä varmaan jo ajalta ennen muovikassia. Jos jostain syystä unohdan kauppakassin kotiin, sen puuttuminen pännii niin maan vietävästi. On raivostuttavaa maksaa kaksi, viisi tai viisitoista senttiä muovikassista, joka on hiilijalanjälkensä minimoimiseksi tehty niin hötteröstä aineesta että mikä tahansa pakkauksen nurkka pistää siihen reiän ennen kuin on päässyt yli metrin säteelle kassalta. Roskapussit ostan erikseen tarkoitusta varten, ja niitä kuluu keskimäärin yksi viikossa, ellei pidetä suuria juhlia tai muuten elellä leveämmin kuin on tapana.

Katu-uskottavaan kangaskassitarhaani kuuluu mm.:

 • Mondadorin kirjakaupan ilmainen shopperi
 • COOP-kassi
 • Röfix-kassi
 • Arkkitehtuuritutkimuksen päivät 2011 -kassi
 • Vanha Rauma ry:n parempi kannatuskassi
 • Stockan kassi (useita)
 • nimettömiä kangaskasseja
 • Fondazione con il Sud -kassi
 • Leccessä Porta Rudien viereisessä kauppahallissa grillibroileria myyvän Polleria Lattanten mainoskassi
 • Sinistra Arcobaleno -kassi (jota ei kehtaa käyttää edes nurinpäin käännettynä)

 

3 thoughts to “Kangaskassi”

 1. Oivallinen kokoelma. Enemmän kuin katu-uskottava. Suorastaan edelläkävijä.

  Oma lempparini on keltainen kassi, jossa lukee ”Kanna(ta)n suomalaista näytelmää”

  1. Nyt mua vähän vaivaa mihin se kirjakaupan shopperi ja Arkkitehtuuritutkimuksen päivien kassi ovat joutuneet. Pitäisiköhän siivota naulakko, niinkuin J. Karjalainen nuorna miesnä lauloi?

 2. Tosta ittensä kipiäksi maksamisesta persoonallisuutensa toteuttamisen tähden… Australian baletin nettikaupasta sais kangaskasseja, joita tällainen seniorina ballerinaksi -projektiinsa kajahtanut emootioidensa heiteltävänä oleva tahdoton möykky käy säännöllisin väliajoin kyttäämässä. Ne julistaa ”Pavlova Fonteyn Nijinsky and me”. Lienee tarpeetonta vielä mainita sen olevan enää ajan kysymyksen, koska kukkaronnyörit höltyy 70 euron edestä. Kangaskassista! For chrissake!! Mutkun. Ei. Mutkun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top