Olet täällä:, historia, Italia, juhla, politiikkaBella Ciao

Fasisimista vapautumisen muistojuhla: makaan sohvalla yläikkunasta lankeavassa auringonvalon kiilassa, nuuhkin vieressäni lepäävän tyttären hiuksia, kuulen piazzalta torvisoittokunnan soittavan Bella Ciao:ta. Vähältä piti etteivät lakkauttaneet koko juhlaa, tai tiedä häntä, kunhan suutaan soittivat.

Minulle sopii mainiosti syntymäpäivän jälkeinen taattu lepopäivä.

4 thoughts to “Bella Ciao”

  1. Tämähän on mitä mainoin laulu lapsen tpisen kulttuurin ”sotalauluksi”, tähän mennessä hänelle on tuttu Edlankajärven jää.

  2. Pahoittelen kirjoitusvirheitä ja lyhyttä viestiä, just on harjoitukset menossa.

  3. Onnittelut auringon, orkesterin ja onnistuneen syntymäajankohdan ja kotimaan valinnassa : ) näin ulkopaikkakuntalaisena huomasi Festa della liberazionen vain nettiradion juontajien hätäisestä lähdöstä vapaan viettoon. Pohjolassa odotetaan sen sijaan Vappua pelonsekaisin tuntein räntäsateiden lannistamana tai auringon hullaannuttamina. Tosin lopputulos lienee sama seuraavana aamuna…

    1. Muakin tuo vappusää jännittää, sattuneesta syystä. Ja sellaiset käytännön ongelmat että uskaltaako sitä keskiäkäisenä tulla julkisilla yöllä kotiin, ja saako edes taksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top