Equitalia

Blogi, Italia, politiikka1 Comment

Olet täällä:, Italia, politiikkaEquitalia

Veroviraston (Agenzia delle Entrate, 51%) ja kansaneläkelaitoksen (INPS, 49%) omistama perintätoimisto Equitalia on joutunut toistuvien iskujen kohteeksi: on heitelty molotoveja, lähetetty kirjepommeja. Viime viikolla Bergamon maakunnassa verovirastossa riehunut keskiäkäinen yrittäjä oli ottanut virkailijan panttivangiksi. Sopii miettiä kuinka vaarallinen voi olla henkilö jolla ei ole (enää) mitään menetettävää, ja joka aikoo päättää päivänsä ja ehkä siinä samalla tehdä palveluksen samassa asemassa oleville. Tai edes kostaa.

Pravdan mukaan Italian mediassa näyttävästi uutisoitujen pienyrittäjien itsemurhatapauksien taustalla nähdään teknisen hallituksen pääministerin Mario Montin veronkorotukset ja muut säästötoimet, ja vaikka äkkiseltään lukija voisi päätellä italialaisten jopa tappavan itsensä mielummin kuin maksavan veroja, voi perintätoimiston käytännöissä – joilla lafkan ”tuottavuus” on viimeisenä neljänä vuonnan kaksinkertaistunut – olla jonkin verran korjaamista.

Mikä Equitaliassa mättää? Jottei aina tarvitse siteerata anarkomarkoja, löysin sinällään valtioon ja veronmaksuun myönteisesti suhtautuvan uusfasistiseksi luokitellun CasaPound -ryhmittymän ohjelmasta kansalaisten tuntoja hyvin heijastelevan luettelon siitä miten perintötoimiston kurssia voisi korjata. Tulisi:

  • Estää Equitaliaa kirjaamasta kiinnitystä velallisen asuntoon, jos saatavat alittavat 30% asunnon arvosta (alle 8000 euron saatavista asunnon kiinnittämisen kieltää oikeasti olemassaoleva laki, jota perintätoimisto ei kuitenkaan tähän saakka ole noudattanut);
  • Estää yrityksen toiminnalle välttämättömien työkalujen ulosmittaaminen;
  • Pakottaa Equitalia soveltamaan ns. laillista, ei markkinakorkoa, saataviensa osamaksuttamiseen;
  • Rajoittaa Equitalian mahdollisuutta tutkia velallisen tilejä ja säästökirjoja;
  • Vähentää Equitalian voittoa pienissä perinnöissä ja kasvattaa suurissa, niin että suurimittaista veronkiertoa harjoittavien kiinni saaminen olisi kannattavampaa kuin pienten, no, kuristaminen.

Terrorismille ei saisi antaa edes moraalista tukea, vaikka Equitalian logo kirjekuoressa saa aikaan primitiivireaktion, ja on vaikeaa pidätellä hymynkaretta kun liekit nuolevat perintätoimiston rautaportteja.

One thought to “Equitalia”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top