Brindisi 19.5.2012

Blogi, Italia2 Comments

Olet täällä:, ItaliaBrindisi 19.5.2012

Pommi-isku ammattioppilaitokseen Brindisissä järkytti eilen koko Italiaa. Mikään ryhmittymä ei ole vielä ilmoittautunut olevansa iskun takana, ja vaikka mafiayhteyksiä muutaman yhteensattuman perusteella epäilläänkin, on teko silti poikkeuksellinen. Yleensä mafia on tappanut tai uhkaillut syystä: tuomareita, poikkiteloin asettuvia poliitikkoja, kaupunkisuunnittelun virkamiehiä jotka eivät halua kaavoittaa sinne minne on käsketty.

Kollektiivista järkytystä seuraavat reaaliajassa hyväätarkoittavien ihmisten kynttilämielenosoitukset, kyynisten älykköjen marina kynttilämielenosoituksista, sekä ainakin pari salaliittoteoriaa. Viattomien veri vuodatettiin hyvään saumaan, juuri kun pommin laittamisesta perintätoimistoon oli (melkein) tulossa sosiaalisesti hyväksyttävää. Paluuta terrorismin vuosiin pelätään, vaikka toisaalta kuka tahansa mytomaani voi tekosensa tehtyään jättää paikalle viisisakaraisen tähden.

Tähen mennessä huolenaiheeksi on riittänyt että koulurakennus voi sortua päälle. Nyt vielä tämäkin.

2 thoughts to “Brindisi 19.5.2012”

  1. Aika samanlaiseen johtopäätökseen olen itsekin päätynyt: jotenkin tuntuu niin sopivalta, että voidaan pelotella terrorismilla juuri nyt kun ihmisillä on kapinamieliala. En ole taipuvainen uskomaan salaliittoteorioita, mutta joillekin on vaan hyödyllistä pelotella ihmisiä. Aika outo tuo pommi nyt jokatapauksessa oli.

    Ja täällä pitäisi pelätä kaiken lisäksi että talo sortuu niskaan. Koko aamun on järähdellyt. Kohta ei tiedä mikä on maanjäristys ja mikä ihan vaan oman pään heittoja.

    1. Jep. Huomasin aamulla Naamakirjasta että Pohjoisessa on ollut levoton yö (katsoin toki sitten myös nk. vakavastiotettavasta mediasta), ja kyllä, se järistyksen jälkeinen päänsisäinen heiluminen voi jatkua aika pitkään. Kerran olen herännyt siihen että Kreikka heilui, ja se tunne säilyi aika pitkään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top