Pro Paatero

Blogi, maailmanparannus5 Comments

Olet täällä:, maailmanparannusPro Paatero

Tutustuin Paateroon vasta Pravdan kautta, vieläpä lehden kalakääreeksi kutsutusta versiosta lukemalla. Kutakuinkin seuraavana päivänä luin että virkavalta oli takavarikoinut rock-uskottavaan 27 senttimetrin mittaan ehtineen hampuntaimen.

Miksi ihmeessä tehdä jotain rikollista ja meuhata siitä julkisesti? Siteerattu lausahdus Teleportaasin artikkelissa osuu naulan kantaan: ”Toisten mielestä pitäisi olla laitonta pyrkiä muuttamaan lakia. Se huvittaa minua aina uudestaan ja uudestaan”, toteaa Pekkola hymähtäen. ”Jonkun on joskus avattava suunsa, muuten mikään ei ikinä muutu. Kautta aikojen lait ovat muuttuneet kansalaisten painostuksesta aina homoudesta etnisiin oikeuksiin. Kuka olisi 1950-luvulla uskonut, että Yhdysvalloissa voisi vielä joskus olla tummaihoinen presidentti?”

Tartun tilaisuuteen meuhata Paateron puolesta, koska minulla ei ole ns. luurankoja kaapissa, ja linkkaan aiempiin kirjoituksiini laillistamisen puolesta. Kuten Kysymysmies nimimerkkinsä mukaan kysyy kannabiksen kasvatusvälineiden myynnistä taannoin syytteen saaneen kaupan tapausta käsitelleen artikkelin kommenttiosastolla: Miksi Suomessa panikoidaan melko harmittomasta kannabiksesta, kun olisi oikeitakin päihdeongelmia ratkaistavana? Vaikka kuinka toivoisin ihmisten löytävän elämäänsä mielekkäämpää sisältöä kuin päänsä sekoittamisen, uskon silti että niiden jotka eivät viihdy omassa seurassaan selvin päin olisi parempi ostaa ruohonsa valtionmonopolista tai kasvattaa kotonaan, kuin olla tekemisissä hörhöjen kanssa jotka myyvät heikon katteen höpöheinän lisäksi trippejä, nappeja, pameja, mömmöä, piriä ja taivas tietää mitä.

STAKESin tilastoista psykiatristen sairaalapalvelujen käytöstä vuonna 2009 ilmenee, että vuoden aikana sisään on otettu 2797 potilasta päädiagnoosinaan F10 eli alkoholista johtuvat aivo-oireet / käyttäytyminen, mutta vain 58 potilasta diagnoosilla F12 eli kannabiksesta johtuvat aivo-oireet /käyttäytyminen. Puhumattakaan muusta maksan marinoimisesta välillisesti tai välittömästi johtuvasta haitasta.


5 thoughts to “Pro Paatero”

 1. Ihan suotta tämä hippi asiantilasta Paateroa nokkii. Poliisi vain valvoo lakia. Nimeäisi kasvinsa vaikka Kataiseksi, Urpilaiseksi tai Räsäseksi, se olisi lähempänä totuutta.

  1. Totta virkot, vaikka ilmeisesti hipillä on jäänyt jotakin hampaankoloon kun aiemmassa kohtaamisessa virkavallan kanssa on kyykytetty enemmän kuin mitä laki edellyttää.

  2. ”Poliisi vain valvoo lakia” on täysin perätön klisee. Tätä hevonpaskamantraa on totuttu kuulemaan nimenomaan poliisin suusta ja nimenomaan silloin, kun poliisi haluaa nopeasti pysäyttää omaan toimintaansa kohdistuvan kritiikin niille sijoilleen.

   Totuus on se, että ainakaan Suomessa poliisi ei edes jaksa peitellä sotkeentumistaan lainlaadintaan. Kai nyt sentään muistat vielä poliisin muutaman viikon takaisen lausunnon, jonka joku poliisijohdon keikari antoi vastineeksi YAD:n kannabissakotuksen vastaiseen puheenvuoroon? Se oli paraatiesimerkki siitä kuinka Suomen poliisi jatkuvasti pyrkii vaikuttamaan lakeihin. (Samalla se oli paraatiesimerkki _ihan_ _vitun_ _typerästä_ muka-argumentista joihin poliisi erikoistuu.)

   Toinen esimerkki poliisin sotkeentumisesta lainlaadintaan löytyy esimerkiksi prostituutiokeskustelusta. Koppalakit antavat lausuntoja jatkuvasti milloin mistäkin asiasta ja heidän sanomisensa myös julkaistaan suureen ääneen mediassa, vaikka suurin osa poliiseista ei kelpaisi oppineisuutensa puolesta edes ala-asteen opettajiksi.

   Poliisi on Suomen median ja kansalaisten mielissä jokin oraakkelimainen kaikentietävä asiantuntijaorganisaatio jopa silloin, kun poliisi suoraan myöntää lausuntoa antaessaan että he haluavat ”helpottaa poliisin työtä”.

   Suomalaiset ovat keskimäärin niin lammasmaisen typerää porukkaa, että jos vaikkapa poliisin mielestä on ihan liian vaivalloista erotella syylliset ja syyttömät toisistaan aseenkäyttötilanteessa, niin lammaskansa kyllä siunaa summittaisen Coltilla räiskimisen jos ”se helpottaa poliisin työtä”.

   Ei, poliisi ei pidättäydy lakien laadinnasta. Se on haukkamaisen aktiivinen vaatimuksissaan jotka kohdistuvat lainsäädäntätyöhön. Ja hyvin suuri osa poliitikoista oikeasti kuvittelee, että poliisi ymmärtää jotain niistä asioista joista lausuntoja antaa.

 2. Paluuviite: 2012 : Arkitehti
 3. Paluuviite: Anarkiaa! : Arkitehti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top