Keskusta

Blogi, SuvisuomiNo Comments

Olet täällä:, SuvisuomiKeskusta

Raahauduin tänään jo kolmatta viikkoa kestäneen pääkaupunkiseudulla oleskeluni, no, kotoilun, jälkeen Helsingin keskustaan. Itäisessä kauppakeskuksessa olenkin jo käynyt muutamaan otteeseen sisäänajamassa paniikkihäiriötä. Kotona ollessaan on, no, kotona, mökit ovat mökkejä ja autoilu autoilua, mutta keskustassa vallan ottaa epätodellinen olo. Tunnen itseni valepukuiseksi ulkomaalaiseksi. Metron kanssamatkustajista osa näyttää olevan kovalla lääkityksellä. Hipster-lookien, lävistysten, rumien tatuointien ja muiden ulkonäkö-statementien määrä hämmästyttää. Istun koiramummon viereen: koirien kanssa pääsee yleensä juttusille.

Uskaltaudun Kansalliskirjastoon, jossa leijailee universaali vuosikymmenien aikana valutettu tutkijoiden tuskanhiki. Kirjastoon turistikohteena tutustumaan aikova moukkaperhe riitelee ovivahdin kanssa repusta, jota he eivät halua jättää mihinkään lokerikkoon. Jotta pitäkää kirjastonne. Tunnen oloni avokokoelman hyllyjen välissä melko kotoisaksi.

Koska loput kaipaamani niteet ovat lainassa tai heinäkuun ajaksi suljetuissa kirjastoissa, suuntaan takaisin Itään. Helsingin keskustassa ei juuri voi tehdä muuta kuin kuluttaa rahaa, ehkä toiseen viiteryhmään kuuluvana skeitata tai bongata tipuja. Käyn passikuvassa, ostan Ruohonjuuresta kaksi kankaista pikkuhousunsuojaa, totean päivän tai ehkä viikon budjetin ylitetyksi. Palaan kotoilemaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top