Tomun taju

arki, Blogi, Italia1 Comment

Olet täällä:, Blogi, ItaliaTomun taju

Niinkuin saamessa on lukuisia ilmaisuja porolle ja inuittikielissä lumelle, mahtaakohan Saharan liepeillä asuvilla kansoilla olla useita sanoja tomulle?

Miehen ennen lomalle lähtöään pesemässä kodissa olivat kaikki pinnat palatessamme hienonhienon hiekkatomun peitossa. Vaihtoehtona olisi ollut kaikkien ikkunoiden sulkeminen, tunkkainen ja mahdollisesti homehtunut koti.

Italialaiset (naiset) suhtautuvat siivoamiseen kiihkomielellä; valitettavasti Italiassa on myös pakko siivota enemmän kuin Suomessa, koska muuten kaikki peittyy tomuun, homehtuu tai molempia. Ymmärrettävästi naisten alhainen työllistymisaste on osaltaan johtanut siihen, että standardi on korkealla rouvien tehdessä itseään hyödyllisiksi. Mutta silti. Tomu.

Naisten palkkatyön (uusi) yleistyminen ei ole johtanut kotitöiden jakaantumiseen tai tavoitetason laskuun, vaan kotityön siirtymiseen kolmannen maailman naisten tehtäväksi. Suuren vallankumouksen tulevat tekemään vasta itseäni nuoremmat naiset, jotka ovat vapaa-aikanaan mielummin lärvikirjassa kuin kiillottamassa hellan polttimoita.

One thought to “Tomun taju”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top