Hellan ja väitöskirjan välistä

Blogi, uraäiti, äidiksi ItaliassaNo Comments

Olet täällä:, uraäiti, äidiksi ItaliassaHellan ja väitöskirjan välistä

Minäkin pistän lusikkani kotiäitisoppaan terveisilläni Etelä-Italiasta, jossa lapsettomalla naisella on perheenäitiin verrattuna 1,28-kertainen mahdollisuus työllistyä. Lapsettomalla miehellä työllistymisen todennäköisyys on 6,9-kertainen ja perheenisällä peräti 14,32-kertainen (lähde: ISTAT). Italiassa on alueita, mukaanluettuna omamme, joissa naisten työllisyys on samaa luokkaa kuin Pakistanissa ja Jemenissä.

Project Mama kirjoittaa hellan ja kellokortin välistä todennäköisesti täysin paikkansapitävän havainnon siitä, että jos olisi voinut olla työpaikalla edes osittain, hänellä saattaisi olla työpaikka tallella. Mahdollisesti siihen ei riitä edes osapäiväinen pesti, vaan ihan perkeleellisesti ylitöissä roikkumista, ja lisäksi mo­ni isä yk­sin­ker­tai­ses­ti viih­tyy töis­sä pa­rem­min kuin ko­to­na vaip­pa­sul­keis­ten ja rä­jäh­te­le­vien ju­kurt­ti­purk­kien kes­kel­lä. Kohtuuden nimissä myös poliitikkojen osallistumista työelämään on ehdotettu, sillä riski siitä että he vieraantuvat oikeasta elämästä on ilmeinen.

Maailman äitien tila 2012 -raportin mukaan Suomi on maailman kuudenneksi paras maa olla äiti ja 19. paras maa olla lapsi, kun taas Italia sijoittuu sijoille 21. ja 5. Sijoilla 3 ja 2 oleva Ruotsi tai sijoilla 2 ja 1 kunnostautuva Islanti osoittavat kuitenkin ettei kaikkialla äitien hyvinvointia revitä lasten selkänahasta, tai päinvastoin.

On ehdotettu että vanhemmuuden työnantajakustannuksissa, osa-aikatyön järjestelyssä ja vanhempainvapaan tasapuolisemmassa jakaantumisessa voisi ottaa mallia Ruotsista. Italiasta sitä ei ainakaan kannata ottaa.

P.S. Minulla on ollut mielenkiintoinen ja tasapainoinen työpäivä jonka aikana olen selvittänyt UNESCOn ja ICOMOSin julkilausumien, sopimusten ja suositusten paradigmamuutosta, keittänyt jauhelihakastiketta ja ripustanut kaksi koneellista pyykkiä, sekä ihmetellyt pääsenkö ikinä hellan ja läppärin välistä jonnekin jossa osaamisellani olisi markkina-arvoa. Kun kerran olen uraputkessani ainakin kymmenen vuotta jäljessä niistä nuorista vihaisista miehistä, joiden lapset ja vanhukset hoitaa joku muu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top