Kuriiripostia

arki, Blogi2 Comments

Olet täällä:, BlogiKuriiripostia

UrgentissimoMenneinä vuosina olen jaksanut askarrella kaikenlaisia karnevaalipukuja lapsrakkaille, mutta suhteeni ompelemiseen on ON-OFF, eli tehdään kunnolla tai sitten en jaksa edes saumuria langoittaa. Ja nyt on menossa jälkimmäinen vaihe. Onneksi Huhtipoika on tälläkin kertaa vähään tyytyväinen, ja on ymmärtänyt valita roolihahmokseen Super Mario Bros’in Luigin. Klikkasin sen rakkaudella eBaysta perjantai-iltapäivänä.

Lauantaiaamuna sain kuriirifirmalta viestin, että paketti on otettu vastaan lähettäjältä, ja sitä voi seurata linkistä. Vastaanottajan, siis minun, osoite oli väärä, tarkemmin ottaen entisen työhuoneen osoite. Soitin kuriirifirmaan joka ei vastannut, jonka numero tuuttasi varattua, jossa vastasi puhelinvastaaja jotta maanantaiaamuna sopisi soittaa uudelleen.

Tarkistin osoitteeni eBay-tililtä. Se oli oikein.

Seuraavaksi tarkistin osoitteeni PayPal -tililtä. Entisen työhuoneen osoite löytyi sieltä toissijaisena osoitteena, mutten ollut nähnyt sitä missään vaiheessa tilausta ja olin työhuoneen muuton jälkeen ostanut useita kertoja PayPalilla maksaen. Tilillä oli lukuisia muita toissijaisia osotteita, kuten Milanoon muuttaneen kollegan appiukon toimiston osoite siltä kerralta kun olimme tilanneet appiukolle nenänpesukannun. Jos haamuosoite olisi peräisin PayPalilta, olisi Luigi-puku voinut samalla logiikalla lähteä Milanoon. Poistin kaikki toissijaiset osoitteet, varmuuden vuoksi.

Koska kuriirin kuorma-auto ei mahdu kääntymään sen koommin koti- kuin entisen työhuoneen kadulle, en pitänyt juttua juuri minään. Kuski oli ennenkin sopinut kanssani tapaamisen kaupunginportille. Onkohan niillä numeroani? Ja mistä ne ovat saaneet sen edellisillä kerroilla? Soittaisin maanantaiaamuna ja tarkistaisin.

Maanantaina kuriirifirman toimiston mies oli tiukkana: osoitetta voi muuttaa vain lähettäjä, kuriiri tuo paketin osoitteeseen, kenellekään ei voida soittaa. Kenellekään ei olla koskaan soitettu. Rouva, te väitätte ettei kuorma-auto pääse osoitteeseenne. Kuriiri tulee sinne vaikka jalan.

Ruokakaupassa käydessäni näin kuriirifirman punaisen kuorma-auton, ja kysyin onko minulle tulossa pakettia. He sanoivat että ehkä toisessa autossa. Rukoilin heitä antamaan numeroni toisen auton kuljettajalle. Myöhemmin näin vilauksen punaisesta kuorma-autosta kaupunginportilla.

Karnevaalipukukaupan puhelinnumeroa ei ollut eBayssa, mutta löysin sen googlaamalla. Keskuksen gangnam style -odotusmusiikkia kuunneltuani pääsin kertomaan kohteliaalle miesäänelle ongelmani. Kaupalla oli oikea osoitteeni. He lupasivat kuitenkin ilmoittaa asiasta kuriirifirmalle, joka oli kalastanut haamuosoitteen luoja ties mistä. Punainen kuorma-auto ajoi vielä iltapäivällä minua vastaan kaupungin ulosmenotiellä.

Tiistaiaamuna kuriirifirman toimisto soitti minulle, ja kysyi sopisiko että paketti toimitetaan oikeaan osoitteeseeni keskiviikkoaamuna. Jovainen.

 

2 thoughts to “Kuriiripostia”

  1. Kuriiriposti ei osannut kuskata Suomesta lähetettyä matkalaukun avainta anno? Tavallinen posti ei tuo joululahjapakettia Nardoon asti – ilmeisesti meielenkiintoista täytettä. (Francavillaan vei neljässä päivässä)
    Suomesta käsin voi seurata ainoastaan Helsinski- Vantaan lentoasemalle…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top