Hummani hei

Blogi2 Comments

Olet täällä:Hummani hei

PollepaistiHeppaskandaali ravistelee elintarviketeollisuutta, ja vaikka olenkin piintynyt pollenpurija, ymmärrän etteivät kaikki halua syödä hevosta, tai syödä sitä tietämättään. Sehän olisi melkein kuin syöttäisi amerikkalaiselle Petteri Punakuonoa!

Raaka-aineiden jäljitettävyydessä on joku ongelma, jos liha lähtee teurastamolta hevosena ja saapuu einestehtaalle nautana. Mutta kai se on tärkeintä että halvalla saadaan, ja että pöydässä on lihaa joka päivä, hei! Itse ostan mielummin hevoseni hevosena, ja (Suomessa) tunisialaisen oliiviöljyn tunisialaisessa kanisterissa, en puolen litran lasipullossa jota koristavat Toscanan kukkulat. Vaan mistäs noista aina tietää.

Hevosenlihapullat piazzan ukkojen hanaviinibaarin tapaan tehdään näin:

1/2 kg jauhettua hevosenlihaa
2 kananmunaa
2 dl korppujauhoa
 (kostutetaan vedellä)
70 g sardinialaista pecorinoa
puristettu valkosipulinkynsi
1/2 – 1 tl suolaa
mustapippuria
hienonnettua persiljaa

Kaikki ainekset sekoitetaan keskenään, ja taikinasta pyöritetään kostutetuin käsin lihapullia. Ne paistetaan upporasvassa ja valutetaan talouspaperilla.

***

Myös Hippos ry. on julkaissut reseptivihon hevosresepteille.

2 thoughts to “Hummani hei”

  1. Suomalaisten suhtautuminen hevosenlihaan ainakin eurooppalaisittain vähän outo. Junttiradio kertoi hevosenlihan myynnin nousseen kohun myötä…

    1. Onhan katuporoa syöty iät ja ajat! Tietenkin kohussa epäilyttää myös se, miksi naudanlihaa pitäisi korvata hevosella joka ei ole yhtään sen halvempaa, ainakaan jos kaakeilla on hevospassi kunnossa. Viimeisten uutisten mukaan Nestlé on liittynyt Findusin ja Lidlin perässä joukkoon tummaan…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top