Olet täällä:, Blogi, ItaliaCash

PAItaliassa käteinen raha on kova sana. Käteisen käytön väheneminen vähentäisi veronkiertoa, lupaavat, mutta pankit haluavat toki osansa kaikesta, sekä lukulaitteista että korteista. Pikkukaupoissa kelpaa useimmiten vain käteinen, ja tämä johtuu siitä että pankit pyytävät kortinlukulaitteesta poskettomia kuukausimaksuja. Piazzan paperikauppiaalta olivat pyytäneet viittäsataa kuussa, joka todennäköisesti ylittää liiketilan vuokran. Seurauksena tästä ihmiset jonottavat käteisen loppuessa pankkiautomaatille. Mummot nostavat eläkepäivänä postista koko potin, ja välillä epärehellisen ansaitsemiskeinon keksineet mopopojat saattavat raahata käsilaukustaan kynsin hampain kiinni pitävää eläkeläistä korttelikaupalla mopon perässä.

Kuun alussa vuokralaiselta saatu käteinen on loppunut jo puolestakuusta, eikä pankkiautomaatti tänään osunut reitilleni: ostin viimeisellä kympillä sekalaisia elintarvikkeita ja tänä iltana syömme jämät kaapista. Poika sai iltaruuaksi kaurapuuroa ja kaakaota, tytär munakkaan, aikuisten ruokailu on vielä auki. Jos olisin ollut kaukaa viisas, olisin voinut ryöstää säästöpossun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top