Väestönkasvu

Blogi, maailmanparannusNo Comments

Olet täällä:, maailmanparannusVäestönkasvu
Lapsiluku naista kohden Italiassa. Lähde ISTAT, grafiikka Wikipedia.
Lapsiluku naista kohden Italiassa. Lähde ISTAT, grafiikka Wikipedia.

Pravdassa oli graafia jos minkälaista pallomme väestönkehityksestä. Hyvä uutinen oli se, että syntyvyys on maailmanlaajuisesti jo laskussa. Maapallon väkiluku jatkaa siitä huolimatta kasvuaan, koska vanhat eivät kuole pois yhtä ripeään tahtiin kuin aiemmin. Ja vaikka väkeä piisaa, ovat yksittäiset maat huolissaan oman syntyvyytensä laskusta, tai siitä että vääränlaiset ihmiset lisääntyvät, niinkuin nyt taannoin tässä loihe lausumaan joku Kykypuolueen märkäkorvaosaston juippi.

Syntyvyys laskee kun 1) tytöt käyvät koulua (jossain lukemani laskelman mukaan kolme koulunpenkillä kulutettua vuotta vähentää yhdellä lapsella sitä jälkikasvun liutaa, jonka nainen hedelmällisessä iässä ehtii tuottaa) 2) naisilla on mahdollisuus päättää omasta lisääntymisestään, 3) lapsista tulee kustannuserä sen sijaan että uusi jälkeläinen tuo leivän mukanaan, 4) lapsilla on hyvät mahdollisuudet selvitä hengissä aikuisikään saakka, eikä niitä tarvitse varmuuden vuoksi tehdä tusinaa.

Vastoin tapojani kävin jopa äänekkään vähemmistön valtaamalla kommenttiosastolla rähisemässä. Vielä en ole ymmärtänyt kannattaako lapsenteko, kun lukemani perusteella mamut saavat siihen liikaa kannustimia ja perssuomalaiset liian vähän.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top