Ilmastosyntiset

Blogi, maailmanparannus2 Comments

Olet täällä:, maailmanparannusIlmastosyntiset

Isot pojatPravdassa kirjoitettiin noin viikko sitten ilmastonmuutoksen suurista syyllisistä, ja ainakin osittain annettiin synninpäästö yksilölle joka ei teepussin narun päässä olevan paperilapun paperinkeräykseen lajittelulla, syyllistymisellä, syyllistämisellä ja muulla nillityksellä saa ihmeitä aikaan. Isojen poikien ilmastopelissä -pikadokumentti taas kertoo siitä, miksi yksilön valinnoilla on viime kädessä vaikutusta: markkinat ja politiikka liikkuvat siihen suuntaan mihin massat haluavat niiden liikkuvan, täysin ideologiastaan riippumatta. Osa tästä liikehdinnästä on toki silkkaa viherpesua.

Artikkeli ei ole täysin vailla valopilkkuja. Sillä aikaa kun Suomessa ollaan rakennettu ydinvoimaa ja tehty turvepaketteja kepuleiden mittatilaustyönä, on Kiina kaapannut aurinko- ja tuulivoimateollisuuden johtoaseman. Kiinalaisilla saattaa itselläänkin olla hengityskelvottomasta ilmasta mitta täynnä.

Puhtaalla ranskalaisella ydinsähköllä pyörivällä Italialla on toistaiseksi varaa vastustaa kaikkea: tuulivoima rumentaa maisemaa, samoin aurinkopaneelipellot. Biokaasuvoimalaa ei ainakaan meidän takapihallemme. Sähköhän tulee pistorasiasta. Ja kohtahan täällä on kaikki yritykset ajettu nurin tai tuotanto siirretty hikipajoihin.

2 thoughts to “Ilmastosyntiset”

  1. ”Sillä aikaa kun Suomessa ollaan rakennettu ydinvoimaa ja tehty turvepaketteja kepuleiden mittatilaustyönä, on Kiina kaapannut aurinko- ja tuulivoimateollisuuden johtoaseman.”

    Sitä ydinvoimaa on rakennettu siellä Kiinassakin, muuten, ja toki moninkertaisesti Suomeen verrattuna. Mitä teollisuuteen tulee, niin aika paljon kaikenlaista teollisuutta on mennyt 21. vuosisadalla sinne Kiinaan nauttimaan halvasta hiilivoimasta sekä ahkerahkojen työläisten pienistä palkoista.

    1. En ole muuten mitenkään pahoillani kiinalaisten ydinvoimasta, ehkä siitä että Suomi ei ole ollut mukana kehittämässä voimakkaassa kasvussa olevaa teknologiaa. Nyt halvat kiinalaiset aurinkopaneelit valtaavat markkinoita kalliiden eurooppalaisten tieltä, se voi olla hyvä tai paha asia riippuen siitä onko sähköntuottaja vai aurinkopaneelivalmistaja…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top