Teknotaaperot

Blogi, lapset, välineurheilu1 Comment

Olet täällä:, lapset, välineurheiluTeknotaaperot

 

Tabletit ovat saavuttaneet keskiluokkaisen perheen, ja ilmiön yleistyessä jopa tarjoilija ihmettelee mediassa sitä kuinka teknologiavimpaimia käytetään lasten hiljentämiseen. Sitä ennen on tietysti voitu ihmetellä sitä miksi niitä alaikäisiä apinoita yleensä tuodaan ihmisten ilmoille, tai sitä miten ennen osattiin istua selkä ja jakaus suorassa, keskeyttämättä aikuisia. Harjoita siinä sitten auktoriteettia, kun ei tukistaakaan saa.

Toista se oli vanhoina hyvinä aikoina, jolloin koulun ja Pikku Kakkosen väliin jäänyt aika vietettiin seisomalla pihalla tumput suorassa ja syömällä jäätynyttä lunta märästä villalapasesta. Nyt nämä zoomaavat ja klikkaavat, viskovat vihaisia lintuja ja kääntävät sivuja heti kun kynnelle kykenevät. Tosielämää kiinnostavampi ruutumaailma koukuttaa, ja Telegraphin artikkelin mukaan jo joidenkin nelivuotiaiden riippuvaisuus padista on sitä luokkaa, että terapiaa tarvitaan. Padin kanssa paskahuussissa istuvat vanhemmat eivät tietysti ole hyvänä esimerkkinä, kun kirjan tai päivän lehden lukeminen, työnteko, television katsominen ja laskujen maksaminen näyttää yhdeltä ja samalta kosketusnäytön hipellykseltä.

Samanaikaisesti lasten elinpiiri on muuttunut pienemmäksi ja pienemmäksi, koska nykyaikana ja vaarallista ja pedofiili ja sortuvat lumilinnat. Koulun, leikkitreffien ja kehittävien harrastusten välinen aika on täytettävä, mutta kadulle ei lapsia haluta. Tulee niinku töyssyjä asfalttiin.

 

One thought to “Teknotaaperot”

  1. Justiin! Pakkoko sitä lunta oli syödä? Jos sitä silloin ei muuta keksinyt, tokkokopa ne nytkään muuta keksisivät…
    Pihalla – meinaan…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top