Anarkiaa!

Blogi2 Comments

Olet täällä:Anarkiaa!

Tyhmiä sääntöjä saa rikkoa, kirjoittaa Rosa Meriläinen kolumnissaan. Nollatoleranssi-Suomessa roikutaan usein pilkuntarkasti kiinni niissä älyttömimmissäkin, sillä jos sallii yhdelle jotain, pitää se sallia kaikille. Viimeksi näin perusteli Pohjolan Liikenteen toimitusjohtaja turbaanikieltoa.

Minä jatkaisin Meriläisen otsikkoa sanoilla …omalla vastuulla. Valitettavasti kaikkien ihmisten hahmotuskyky ei riitä ymmärtämään sitä miksi joku tyhmä sääntö on olemassa, ja jos ihmiset vain olisivat kunnolla, ei mitään lakeja edes tarvittaisi. Italiassa tyhmien sääntöjen rikkominen on päivittäistä: miksi ihmeessä en voi jättää autoa ajoportin eteen, jalkakäytävälle tai invapaikalle vain viideksitoista minuutiksi? Kai kiellettyyn ajosuuntaan voi ajaa, jos katu on lyhyt tai ajaa peruuttaen? Kun katumme ajosuuntaa muutettiin tietöiden takia, olimme hämillämme siitä kummalle puolelle katua me nyt joutuisimme pysäköimään. Soitimme paikalle kaupunkipoliisin, joka kysyi että ettekö te nyt voi sopia siitä keskenänne?

Tyhmiä lakeja saa yrittää muuttaa. Se voi olla jopa sankarillista. Homoseksuaalinen kanssakäyminen laillistettiin Suomessa vuonna 1971. Rotuerottelulait kumottiin USAssa 1965. Kansalaistottelematonta vääntöä on olemassa ainakin tekijänoikeuksista ja kannabiksesta.

 

2 thoughts to “Anarkiaa!”

  1. Tulin vain mammablogimaisesti toteamaan, et mun lapsi yritti laittaa eilen hakaneulaa korvaansa. Isällään sellanen on vieläki 😀

    Sit näin niinku muuten vaan, et aika monet sallii pienet tottelemattomuudet itselleen, mutta annas olla kun muut tekee samoin. VÄÄRIN. Niin mäki teen, vituttaa vaunujen kanssa miksi ihmiset seilaa pitkin bussin keskiosaa ja istuu vaunupaikoilla, et miksei mene istumaan. Ja teen sit ite ilman lasta samoin just. Et se suomalainen asenne on jotenkin, et jos antaa pikkusormen jollekki muulle ku itselle, menee kaikki päin honkia. Ja muutenkin meillä perustellaan kaikkia kieltoja ja muita niin huvittavilla syillä etten edes jaksa avautua enempää.

    Anarkiaa, sisko!

    1. Anarkia on ihan kivaa jos sitä pyörittävät kiltit, huomaavaiset ja hyvätapaiset ihmiset. Valitettavasti osa jengistä tarvitsee poliisia, valtiota ja ehkä jopa poliisivaltiota…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top