Ferragosto

Blogi, ItaliaNo Comments

Olet täällä:, ItaliaFerragosto

Ferragosto

Ferragosto, tuo italialaisten juhannus, on alkujaan sadonkorjuuseen liittyneiden juhlapäivien rypäs, jonka kanssa samaan ajankohtaan on kuin sattumalta osunut Neitsyt Marian taivaaseenastuminen. Meille se tarkoittaa eväsretkipäivää joka vietetään rannalla, jo useampana vuonna naapurimaakunnassa, mutta viime kädessä paikan valinta riippuu tuulen suunnasta. Vakirannalle meneminen ainakin on ihan tylsää, koska virallinen piknikpäivä on hyvä tekosyy raahautua jonnekin sellaiseen kohteeseen jossa ei muuten kävisi. Tämänvuotinen retkiseurueemme koostui viidestä aikuisesta (joista neljä arkkitehteja) ja kahdesta lapsesta, pääsimme tien päälle vasta lounasaikana, ja matkaa taittui kolmisenkymmentä kilometriä suuntaansa.

Ferragoston viettoon tarvitaan:

  • uimapuku
  • rantapyyhe
  • kylmälaukku
  • riittävät eväät
  • aurinkovarjo
  • rantavälineitä käyttäjäkunnan mukaan

Kylmälaukun kylmäkalleista osan voi korvata pakastetulla vesipullolla, joka on monikäyttöisempi. Jos pulloa ei pakasta ihan täytenä, saa siihen lisätä pakkasesta otettaessa jo hiukan käyttövalmista kylmää vettä. Muuten pulloa saa sulatella auringossa: se ei ole niin nopeaa kuin luulisi.

Kukikas kasaripäivänvarjomme ei kestänyt navakkaa ja pyörteistä tuulta hiekkadyynien katveessa, ja myös munakoisovuoassa ja cannelloneissa oli hiekkaa. Ehkä ensi vuonna kannattaisi investoida telttaan, jossa ruuan annostelu tapahtuu. Voin myös ottaa rannalle mukaan huivin ja hilkan, joita käytän emännöidessäni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top