Olet täällä:, Italia, siirtolaiskirjeitäLämpöhuopa

81fJqZB5k1L._SL1500_

 

Lämpöhuopa oli vihoviimeinen ajatus joka oli mielessäni muuttaessani reilut seitsemäntoista vuotta sitten Firenzeen satiinipyjama matkalaukussani. Italian talven kosteus ja koleus tuli yllätyksenä. Viime jouluna kuitenkin taivuin normaalin edessä, ja Joulupukki (Amazon) toi ison paketin kuusen alle. Ei enää koskaan kosteita viileitä lakanoita! Lakanan alle sijoitettava huopa – tai pikemminkin sängynlämmitin – napsautetaan päälle tuntia ennen nukkumaanmenoa, ja sammutetaan nukkumaan mennessä. Jotkut nukkuvat lämmitys päällä, mutta se ei lämpimän untuvapeiton kanssa ole mitenkään tarpeellista. Villasekoitteinen peitto imee myös kosteutta itseensä ja sen voi heivata päivällä ulos tuulettumaan, tai siis voisi jos ulkoilman ilmankosteus jonakin päivänä laskisi selvästi alle yhdeksänkymmenen. Ehkä sitten keväämmällä.

En tajua miksi minulla kesti näinkin monta vuotta siinä että tulisin järkiini. Kivitalon lämmittäminen on tuhoon tuomittu yritys.

*   *   *

Linkki: perinteinen sängynlämmitin

One thought to “Lämpöhuopa”

 1. Hei!
  Asuin Firenzessä 2010 ja voi luoja että palelin. Tulin tosi kipeäksi, mutta onneksi paranin ennen Barcelonaan lähtöäni, jossa lämpö tuntui taivaalliselta Firenzen jälkeen -mutta vain hetkisen. Taas paleli.

  Tänään istun paksuhkot leggarit, verkkarit ja villasukat jalassa Turkin Alanyassa, täällä missä aina aurinko paistaa. Nenäni on aivan kylmä. Katselen pöydällä lojuvaa ilmalämpöpumpun kaukosäädintä.

  Vettä on tullut eilen ja tänään kuin saavista kaataen, ukkonen paukkuu ja valkoisen taivaan salamat korvaavat auringon.

  2011 tulin matkaoppaaksi n. +50 asteeseen Turkkiin. Syyskuussa lämpötila laski ehkä +35:een tai +30:een. Miten palelinkaan. Koko loppukausi meni pitkähihaisissa. Ihana asiakas (sukujuuret Italiassa), joka palasi syyskuun lopulla Suomeen, oli kutonut aivan ihanat villasukat minulle, jotka posti toi toimistolleni. Siinä oli mm. teksti: ”Eija, nonna, melko hyvä oppaaksi, eiku paras” 🙂

  Onneksi tämä on väliaikaista. Ei aikaakaan kun taas paistaa. Onhan täällä yli 300 aurinkoista päivää vuodessa ja kesällä täällä jopa minun on hakeuduttava varjoon, vaikka siellä väliin onkin +50 tai jopa yli.

  Lämpimin terveisin 😉
  Eija

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top