Arkitehdin parempi sunnuntailasagne

Blogi, ruoka1 Comment

Olet täällä:, ruokaArkitehdin parempi sunnuntailasagne

Pitkän blogihiljaisuuden jälkeen alkaa tuntua siltä että minulla olisi jälleen jotain sanottavaa maailmalle. Sitä odottaessa laitan kuitenkin ensin paremman sunnuntailasagneni ohjeen. Jos Huhtipoika saisi päättää, tätä syötäisiin joka ikinen sunnuntai, mutta kun ei. Siihen tuhraantuu sentään koko aamupäivä. Vaikka mitäpä sitä ei tekisi rakkaudesta lapsiinsa.

Arkitehdin parempi sunnuntailasagne
 
Valmisteluaika
Keittoaika
Kokonaisaika
 
Tekijä:
Reseptin tyyppi: pääruoka
Annoksia: 6
Ainekset
Jauhelihakastikkeeseen (ragù):
 • 500g jauhelihaa
 • (vajaat) 2 pulloa paseerattua tomaattia
 • pieni sipuli
 • valkosipulinkynsi
 • oliiviöljyä
 • (suolaa)
Valkokastikkeeseen (besciamella):
 • 7 dl maitoa
 • 4 rkl voita
 • 4-5 rkl vehnäjauhoja
 • suolaa
 • muskottipähkinää
 • 150-200g mozzarellaa
Lisäksi:
 • lasagnelevyjä
 • 200 g mortadellaa
 • parmigiano reggianoa
 • voita uunivuoan voitelemiseen
 • paseerattua tomaattia
Valmistusohjeet
 1. Kuumenna oliiviöljy pannulla, kuullota siinä kokonaisen valkosipulinkynnen kanssa hienonnettu sipuli (sekä selleri ja porkkana mikäli mieleen). Ruskista jauheliha, lisää paseerattu tomaatti (jätä hieman tomaattisosetta pullon pohjalle lasagnen viimeistä kerrosta varten) ja anna hautua muutama tunti. Lisää vettä ettei kastike keity liiaksi kokoon, ja suolaa sen mukaan kuinka suolaista tomaattia olet käyttänyt. Valkosipulinkynnen voi poistaa ennen kuin se hajoaa kastikkeeseen.
 2. Sulata voi pannulla, lisää vehnäjauhot ja sekoita vispilällä, mutta varo ruskistamasta. Lisää kuuma maito, ja sekoita parikymmentä minuuttia niin ettei kastike pala pohjaan. Mausta, lisää pieniksi kuutioiksi leikattu mozzarella.
 3. Voitele uunivuoka ja lisää siihen kerroksittain lasagnelevyjä, jauhelihakastiketta, ohuita mortadellaviipaleita, valkokastiketta, raastettua parmigianoa, lasagnekevyjä. Kuorruta viimeinen kerros pelkällä paseeratulla tomaatilla ja parmigianolla.
 4. Lisää hieman vettä ja peitä uunivuoka tiiviisti alumiinifoliolla. Paista 20 min n. 250°C uunissa, ja sen jälkeen vielä ilman alumiinifoliota 10 min, tai niin kauan että päällimmäinen kerros saa väriä ja rapean koostumuksen.

Todennäköisesti anoppi ei laittanut lasagneen lainkaan valkokastiketta vaan pelkästään mozzarellaa. Kummisetä Arkkienkelin kanssa olemme joskus opiskelukaupungissa villiintyneet ja käyttäneet jauhelihakastikkeen sijaan tomaattikastiketta ja upporasvassa paistettuja minikokoisia lihapullia. Se on todella jees mikäli aikaa on paljon ja haaskattavaksi asti.

One thought to “Arkitehdin parempi sunnuntailasagne”

 1. Kuulostaa mainiolta 🙂 Pitäisi joskus malttaa tehdä taas lasagnea.
  Joskin tuo beschamelle on sellainen kastike, että minä en saa sitä onnistumaan riitelemälläkään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top