Äitikortti

Blogi, Kirjat, Suvisuomi2 Comments

Olet täällä:, Kirjat, SuvisuomiÄitikortti

Luin viimeinkin Anu Silfverbergin Äitikortin, kun kirjaston varausjono (ja keskustelu kirjasta) oli hiipunut ja niteitä riitti hyllyyn asti. Seuraavana aamuna luen Hesarista naistentautien erikoislääkäri Hannu Vierolan mielipidekirjoituksen siitä että lääketieteellisesti ajateltuna vauvan syntymä kannattaisi ajoittaa syyskuuhuun. Youtube mainostaa ovulaatiotestejä. Päätän skipata tämän kierroksen, täsmäraskaudella tai ilman. Olen ilahduttavasti etääntynyt aiheesta. Olen myös huomannut että aika monet ihan tavalliset ihmiset ovat jonkun äitejä, ja siitä on ollut enemmän tai vähemmän haittaa työelämässä, maasta ja ammatista riippuen.

Joistakin asioista olen samaa mieltä kirjoittajan kanssa, joistakin en. Kannoin mielummin jykevää puolivuotiasta mukanani Pompeijin kaivauksilla ja Circumvesuvianan paikallisjunassa kuin että olisin alkanut taistella rintapumppujen ja tuttipullojen kanssa. Suosittelen lämpimästi imetyspaitojen ostamista, uloslähtemistä ja oman ajan ottamista. Kehottaisin välttämään Vauva.fi:tä ja useimpia muita anonillityspalstoja joissa lifestyle-kuppikuntien taistelu eskaloituu. Kannatan alle kolmevuotiaiden kotihoitoa, mieluiten vanhempien kesken jaettuna ja vaikka sitten kepillä ja porkkanalla. Kyllä niitä töitä kerkiää tehdä myöhemminkin, eläkeiän noustessa vaikka maailman tappiin saakka.

2 thoughts to “Äitikortti”

  1. Satuin pitkästä aikaa törmäämään blogiisi! Siitä onki jo vierähtäny toki, kun viruaalihiekkalaatikolla istuttiin esikoistemme kans.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top