Green Pass ja muuta vaikeaa likaa

Ei kategoriaaNo Comments

Olet täällä:Green Pass ja muuta vaikeaa likaa

Naismuistiin ei ole ollut mitään sanottavaa, mutta nyt keskustelu koronapassista on herättänyt kaikenlaista ajatusta, jota ei vain voi tunkea kommentiksi muiden seinille, vaan niiden jäsentely kaipaa vanhaa kunnon monologia blogissa.

Italiassa tulee voimaan elokuun kuudennesta lähtien koronapassi, jota ilman ei ole asiaa ravintolan sisätiloissa oleviin pöytiin, konsertteihin, museoihin ja teatterinäytöksiin, saati sairaalan osastolle omaisia tapaamaan. Passiin riittää että ainakin ensimmäinen rokotus on saatu, vaihtoehtoina kuuden kuukauden sisään sairastettu korona (edellyttää sekä positiivista testiä että myöhemmin negatiivisella testillä varmistettua parantumista) tai alle 48 tuntia vanha PRC- tai pika-antigeenitesti. Koronapassin voi tulostaa paperille tai näyttää puhelimelta, ja passin tarkastava kerberos käyttää QR-koodin lukemiseen sovellusta joka antaa vastaukseksi vain punaisen tai vihreän valon, passin haltijan nimen ja syntymäajan. Terveystietoihin ei sen enempää mennä, toisin kuin mitä väittäjät väittävät. Passia ei myöskään ole helppo väärentää, mikäli tarkastaja sen sovelluksella tarkastaa. Sakkoa on luvassa sekä ilman passia paikkoihin tulleelle että tarkastamatta jättäneelle.

Rokotukset eivät ole pakollisia, mutta aika moni on motivoitunut, ja moni on löytänyt motivaationsa viimeistään halutessaan matkoille ja tapahtumiin. Lievään pakkoon suhtaudutaan ehkä kepeämmin kuin Suomessa, koska osa rokotuksista on koulussa pakollisia; toki kenenkään ei ole pakko laittaa lapsiaan kouluun, sillä Italiassa on oppivelvollisuus, ei koulupakkoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top